Sajtóközlemény 2

Az “JÁK-FORG” Kft. technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

2019/02/01

A Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram () keretén belül a “JÁK-FORG” Kft. 2021. novemberében 30,33 millió Ft visszatérítendő európai uniós támogatást nyert el a GINOP-8.3.5-18/A1 számú pályázaton.

A fejlesztés célja a vállalkozói szektornak a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodóképességének fejlesztése hozzájárul a válságálló és fenntartható működéshez. Ezért szükséges a kapacitásokba történő beruházás.

A projekt keretében 1 db Keepway KT-16 eszterga, 1 db Hanwha HCR-5 kollaboratív robot, és 1 db Shunk Co-act Gripper megfogó beszerzése valósul meg. A beszerzendő eszközök révén automatizálás, így minimum 50% kapacitásnövekedés érhető el, ezáltal rövidülnek a gyártási idők, javul a vállalkozás technológiai felkészültsége, erőforrás-hatékonysága.

Célunk a humán erőforrás terheltségének csökkentése volt gépi berendezésekkel, valamint magasabb minőségi követelményeknek való megfelelés a gépparkunk területén. A szűk a kapacitás és a hosszú gyártási idők már a múlté. A vevők biztonságos kiszolgálásához szükséges volt a kapacitás növelése, azaz olyan eszköz beszerzése, amivel az igényeknek megfelelő termékek gyárthatók a megfelelő időben.

A fejlesztés megvalósulási helyszíne: Székesfehérvár, Berényi u. 72-100 9. épület

A projekt befejezése: 2020.07.23.

További információ kérhető:

Jákli Lajosné, ügyvezető